April 2013 - Tasnim Hafidz

Wednesday, April 03, 2013

tamaknya manusia

April 03, 2013 0
tamaknya manusia
bila cakap pasal manusia bernama tasnim, dia mempunyai unlimited desired yang tak mampu nak di atasi disebabkan oleh limited resources yang ada. fuhhh, ayat economy ni. hahahah.

'Tasnim Hafidz Seorang Yang Tamak'

yup, memang betul ayat tu. aku tidak menidakkannya 100%. kalau boleh semua benda yang ok pada pandangan mata aku aku nak. lagi-lagi kalau gadget ni. semua aku nak. dari jenama ni ke jenama tu. dari jenis ni ke jenis tu. pantang lawa dan menarik. aku mesti nak. tak nampak tamak lagi ke tu? kalau tak nampak ada lagi ni. kalau bab baju, beg, etc. yang mana cantik, memang aku dok bernyanyi lah mintak kat mak nak beli benda tu, walaupun dah ada yang lebih kurang sama. but of course lah duit sendiri. tak main duit mak abah ni. memang lah tak main duit parents ni sebab diorang tak nak support. muehehehe

ni time cuti sem yang akan datang ni aku dah plan siap-siap nak kerja. then belilah apa yang aku inginkan tu setakat yang termampu. haaa, bila fikir pasal raya, dah sibuk dah aku fikir mana nak tempah baju raya. ingat nak pakai baju kurung peplum tu tapi...................hehehe...kalau boleh nak lah rasa pakai macam tu jugak..nanti ajak mak su pakai macam tu jugak lah. hahaha

bila aku membuat proposal untuk dibentangkan pada mak aku apa benda yang aku nak, selalunya akan direject. pecah berderai keinginan aku. takpelah try lah dulu nanti time cuti sem ni. untung-untung di approve, mana tau kan. okeylah, nak sambung study ekonomi yang........err tak mampu aku terangkan.. 

bye bye. Assalamualaikum~