February 2013 - Tasnim Hafidz

Wednesday, February 20, 2013

random stories

February 20, 2013 1
random stories
Assalamualaikum kekawan.

bila dah mula sibuk, camgini lah jadinya. nak updated cerita, malam-malam time orang semua dah tidur. takpe, saat ini aku tengah semangat nak meniap lalu terjadinya, Random Stories

Random #1
Esok malam ada test 2 Virology. mood nak menghafal terbengkalai kejap. malas menguasai. tapi bila tang nak buat perkara lagha, rajin terus jadinya. wish me luck tomorrow night :p

Random #2
Jadual final exam dah keluar, tapi maaflah ya, aku nak mencarut sikit. jadual macam nokharom. sedihhhhhhhhh! perlu ke dekat dekat tarikhnya? tak boleh ke ada gap sehari dua? apa ni??! tak kesian ke?? ingat microbiology ni senang sangat ke?? ingat aku robot sekali baca dah masuk?? kalauu ya pun nak study awal,lumrah manusia, lambat laun lupa! erghhhhhhhhhh stresssssssssssss! terima kasih bebanyak kpd tuan dan puan yang buat jadual ni.

Random #3
semalam, aku sanggup tidur pukul 4 pagi semata-mata nak tengok naruto. hahaha, siapa kata aku tak layan, aku minat sangat-sangat kot. nasib je tak berpeluang nak follow dari awal. hehehe. banyak lah pengajaran yang kita boleh amik dari cerita anime ni.

Random #4
adik ak dapat mrsm pontian and telah pun mendaftar kat situ, tapi...... mana hilang semangat adik aku ni? baru dua hari dah call nak pindah sekolah lama balik. haiyakkk! aku ingat dia jenis kuat. yelah, dia kan selalu watlek, watcool, watpeace, sapkok je tak payah. mama abah pun dah tak tau nak buat lagu mana lagi. kerisauan terpancar di wajah memasing termasuk aku. 2 tahun je lagi adik oi. tahan je lah

Random #5
haaaa aku ada something untuk korang selesaikan. jeng jeng jeng....

5  + 5 + 5 = 550
fix it! hahaha

ni kak zura lah ni yang bagi. kalau ikot cara aku berfikir, tambah kosong je lah kat belakang tapi macam pelik pulak, hahahah.  mana dtg 550 tu kan, hehee. kalau dah tau macam mana nak buat, sila selesaikan di ruang komen. heheh tq

Random #6
ehhh kita dah mengantok. ini saja buat setakat ni. jom tidur. nak mimpi indah indah. 

jaga hati, jaga diri, jaga iman. Assalamualaikum! :p








Monday, February 04, 2013

Jangan lantang sangat

February 04, 2013 1
Jangan lantang sangat
Assalamualaikum geng! Selamat tengah hari.

Tengah hari di UiTM ni sejuk dan nyaman je sebab hujan kat luar bilik. tapi dalam hati aku panas membara. jangan lantang sangat ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian ketika memberi pendapat. fikir dulu sebelum dengan lantangnya nak keluarkan pendapat untuk tatapan umum kalau susah sangat, timbang tara dulu guna analytical balance sebelum bercakap tu takut-takut menyinggung perasaan orang lain.. ye.. boleh faham kan? dah sampai tahap degree kan, mesti boleh faham punya. kalau tak faham, meh masuk u ni sambung diploma dulu. oke? 


jaga diri, jaga hati, jaga iman, jangan riak dan takbur. hanya mengingati. mohon maaf andai ada yang terasa.. Assalamualaikum :)










Sunday, February 03, 2013

tudung pendek ke labuh?

February 03, 2013 0
tudung pendek ke labuh?
Assalamualaikum w.b.t sedara.

ehem, dah lama tak update blog. sebelum ni rajin semacam. maaf lah ye, busy lah seminggu dua ni. dengan lab report, quiz, test, assignment. memang tak sempat pun nak update. errr sebenarnya minggu ni tak busy pun, cuma takda idea je. bila takda idea, tenung screen ni sampai tembus pun tetap tak boleh nak menaip entri baru.

tudung... hemm.. sebelum ni aku rasa aku bedal je pakai tudung hitam tak kira lah nak pergi shopping ke, jejalan ke, lepak dengan member ke or kerja kat kedai. memang. memang korang akan nampak aku dengan tudung hitam je. sometimes, satu set fully package dari atas sampai bawah semua warna hitam. hahaha, kesian kan aku. habis nak buat cam mano, kita tak reti bergaya. paling koman pun, pakai tudung purple dengan biru je sebab itu yang aku rasa masuk dengan aku. hahaha

semalam, keluar dengan housemate pergi borong tudung kat pilah. katanya bawal plain bidang 45 tu rm5 je sehelai. memang rm5 pun. murah. tapi, walaupun murah,aku tetap akan cari warna yang dah biasa aku beli. ni kalau ada adik aku ni memang dah kena bebel dah. so aku beli warna kelabu sebab takda kaler yang menarik dah. jalan jalan kedepan, nampak tudung 2 tone warna pink-pink purple...kot.. dalam hati, berkenan. tapi....tudung tu bidang 55.. besar..labuh... terdiam sebentar..nak beli ke tak ek..

lepas tu, housemate cakap,

"Belilah tasnim, awak boleh pakai lah sebab awak tinggi. tak nampak labuh sangat."

aku pun, dengan keyakinan yang ada tu beli lah tudung ni sehelai sebab malam nya ada majlis Forum Gaya Hiudp Sihat Rasulullah saw sempena Maulidur rasul yang lepas. boleh lah aku pakai dengan jubah Intan yang aku pinjam. kuikuikui. so balik dari pilah, semangat try dulu kejap depan cermin and terus basuh sebab nak pakai waktu malam nanti.

lepas isyak, siap-siaplah nak pergi forum tu. aku pun pakailah tudung besar ni. and memang tak labuh mana pun. sedang elok lah, labuh sikit lah dari yang bidang 45. sempat lah jugak bergambar dengan housmate depan cermin sebelum pergi. and aku ada satu perasaan bila pakai tudung labuh ni. aku rasa secure. serius. rasa macam terlindung lah apa yang sepatutnya. bukan sebelum ni tak terlindung. tapi yang ni rasa lebih selesa. tetiba rasa nak beli tudung mcm tu banyak-banyak. tapi kena pakai dengan pakaian yang sesuai lah.

hari ni, bbm mama. aku tanya mama, mama percaya tak nim pakai tudung bidang 55? mama kata mcm ustazah. then aku send gambar, mama just ckp. k teruskan. -.- cakap dgn mama memang macam ni. macam takda perasaan. tapi maksudnya oke lah tu...kot..heyyyy, mestilah oke.

rasanya nak cuba pakai tudung bidang besar pelan-pelan. tak lah drastik sangat. dan aku prefer dua-dua saiz bidang tudung ni. lepas ni memang keje aku borong tudung lah gamaknya. hehehehe. ehhh esok ada test, tak study lagi..

jaga diri, jaga hati, jaga iman. toodles... Assalamualaikum :)