2012 - Tasnim Hafidz

Monday, December 31, 2012

30 Disember 2012

December 31, 2012 1
30 Disember 2012
Assalamualaikum w.b.t reader(s) sekalian

"Selamat hari..jadi.."
"Selamat hari...jadi.."
"Selamat hari.... jadi Tasnim.."
"Selamat hari........ jadi........!!" 

Selamat hari jadi untuk diri aku sendiri. hahah. tak boleh blah kan. oke tarikh sebenar semalam, tapi baru hari ni aku mampu menaip setelah memikirkan ayat-ayat yang sepatutnya aku taip 

*sekarang kena berhati-hati sebab kita tak tahu siapa yang baca blog kita kan, hehehe*

19 tahun telah berlalu. bermakna sudah 19 tahun juga aku bernafas, hidup di muka bumi ini. alhamdulillah, syukur. macam-macam yang telah aku lalui sepanjang 19 tahun hidup ni. macam-macam. macam-macam sangat. haha. pertama sekali, terima kasih Ya Allah kerana masih beri aku peluang untuk meneruskan kehidupan di dunia serba indah ini. alhamdulillah. terima kasih mama dan abah, kerana tanpa mereka, siapalah aku. banyak sangat yang mama dan abah dah buat untuk aku. terlalu banyak. tak tahu macam mana nak balas jasa mereka. 

"Ya Allah, jadikanlah aku anak yang sentiasa menggembirakan, menyenangkan hati kedua ibu bapaku. jangan jadikan aku anak yang derhaka Ya Allah. mudah-mudahan mereka sentiasa mendapat keberkatan dari-Mu Ya Allah. berikanlah segala perkara-perkara yang baik kepada mereka Ya Allah, dan jauhkanlah mereka dari segala kejahatan. Ampunilah dosa-dosaku Ya Allah, dan juga dosa kedua ibu bapaku Ya Allah.
 Amin"

itu doa aku. aku harap aku mampu bahagiakan mama dan abah setiap hari. setiap hari Ya Allah. 

dan untuk hari semalam, mama dengan abah hadiahkan aku handbag. haha, handbag tu tak boleh belah. tapi yang tak boleh belah lagi, handbag tu warna pink! thanks mama abah! hahaha

kaler pink gitu. 

terima kasih juga kepada sahabat handai yang sudi wish birthday aku semalam. itu tandanya korang still ingat lagi kat aku. yang tak ingat, takpe. busy lah tu. huhu. ada jugak yang sudi bagi hadiah. terima kasih banyak-banyak. 

pyka,kalau kau baca blog aku ni. terima kasih sudi layan kau yang otak tak berapa center penuh masalah ni. hehe. nasib baik kau ajak aku keluar sabtu tu. ringan sikit rasanya. haha. dapat jugak tengok safee sali secara live. selisih sebelah pulak tu kan. ahahaha. oh ye terima kasih wawan jadi driver kita time tu. ekekeke

pyka kesayangan kita :) lesung pipit dalam tu

setiap kali aku amik gambar jadi buruk cenggini. rasa nak baling je phone tu. 
tapi aku tetap nak masukkan jugak. wawan si driver , abam perasan sharnaz ahmad

land last but not least, terima kasih sebab sudi baca blog kita. terima kasih semua!

jaga diri, jaga hati, jaga iman. Assalamualaikum!







Sunday, December 16, 2012

Tamat Sudah

December 16, 2012 0
Tamat Sudah
Assalamualaikum w.b.t. semua! selamat petang 

Alhamdulillah, selesai sudah modul 4 dan ldk(latihan dalamkumpulan) untuk sem 4 ni. phewww *kesat peluh*
penat kot. dari bawah berlari-lari pulak naik tangga ke tingkat 6. lepas tu turun balik pergi pusat kesihatan. lepas tu naik balik. then barulah kat area bawah je. ohmai, keteq lutut aku. okeh part lari-lari tu tipu je. banyak melenggang jugak lah tadi. rasa macam over kalau lari. last-last semput sesorang. haha

ldk kali ni treasure hunt. not bad lah. takdalah bosan sangat macam ldk yang sebelum ni. dah kalau namanya treasure hunt, so macam explorace. so, pakai pakaian sukan tadi. so, tak formal. so, buat kat luar bilik kuliah. so, tak bosan. so, best jugak. so, penat sikit. so, semput jugak naik tangga. so, tadi nampak dia. so, so..... hey! dari tadi so so, mereng dah aku ni. 

untuk explorace kali ni banyak buat cross puzzle, menyanyi, teka simpulan bahasa and buat something dari bahan terbuang tadi. sekurang-kurangnya ada lah jugak program untuk hujung minggu ni. kalau tak aku mesti mengadap laptop ni and assignment yang ada. ehhh assignment. alamak! ada lagi yang tak siap *stress*

makan pun dah, sekarang ni tinggal nak melepaskan lelah dengan tidur! yeay. kaki pun dah rasa lenguh sebab dari tadi dok berjalan je. haha. tapi sebelum tidur, inilah yang aku buat. update aktiviti hari ni dekat blog shomel shomel kita ni. awwww

 kalau nak berldk lagi, sem depan lah pulak. hamik kau sampai dua program sem depan. satu modul 5 and program finishing school! berldk lah aku sampai lebam sem depan. tapi tapi, sem depan dah last sem aku kat pilah. lepas tu praktikal. semoga semuanya berjalan dengan lancarlah hendaknya nanti. 

ehh banyak pulak aku menaip. oke aku nak berehat dulu ya semua. jaga diri, jaga hati, jaga iman. Asslamualaikum!

Saturday, December 15, 2012

Ingat lagi awak kat saya

December 15, 2012 0
Ingat lagi awak kat saya
Assalamualaikum reader(s)!

peringatan : entri kali ini tentang sayang saya. kalau tak suka mohon tekan butang (X)

yeayyyyyyyyyyyyyyy! terujanya aku hari ni! ini semua sebab, setelah sebulan zam menyepi, last-last dia call jugak hari ni. alhamdulillah, ingat lagi dia kat aku. ingatkan aku ni sudah dilupakan.ialah dengan mesej tak berbalas, call tak dijawab. stress aku cuti sem yang lepas! *jadi hijau*

time cuti sem lah takda halangan nak call puas-puas ke tak pun mesej sampai lebam, tapi yang jadi sebaliknya. tiap-tiap hari dok belek-belek phone mana tau kalau-kalau ada mesej dari zam. tapi hampeh, satu pun takda. dia sakit. tu dia senyap sebulan ni.

aku pun tak harap lebih. just risau sebab tak tau khabar langsung. sekurang-kurangnya bagi lah satu dua mesej bagi tau khabar dia. then tadi, tetiba nampak phone bercahaya dan tertera nama 'Zam' di screen. magad! terkejut aku sebentar. dia bagi salam, aku jawab dengan excited nya! kuat nyah, mau pecah gegendang telinga dia. haha. lebih kurang sejam jugak berbual. tak boleh lama macam dulu-dulu dah. dia sakit. masih kat hospital. kesian dia. setiap minggu bapa kali ntah nak kena cuci darah. harap dia bertahan. 

so far, alhamdulillah. dia sihat sikit. tapi tak boleh jalan lagi. tak kuat. haiyaaa. kesian kat awak. tak tau nak tolong macam mana. kita jauh. kita cuma mampu berdoa agar awak cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa. 

itu saja dari aku buat masa ini. semoga zam cepat sembuh. boleh masuk minang kita nanti. awwww! double gedik gitu. hahah. jaga diri, jaga hati, jaga iman. Assalamualaikum

Friday, December 14, 2012

Tak sangka

December 14, 2012 0
Tak sangka
Assalamualaikum w.b.t reader(s) sekalian.

Tengah-tengah tengok dashboard tadi tetiba nampak satu entri dari satu blog ni. ehh tu blog adik aku lah. aku pun dengan pantasnya open new tab. nak baca lah apa yang dia taip. and perasaan aku lepas baca  blog dia. aku bermonolog sendirian dalam hati,

 "dah besar rupanya adik aku ni. dah matang dah. ini baru satu. belum lagi yang dua orang tu." 

hehe, monolog dalaman oleh seorang kakak. tapi sebenarnya aku rasa adik aku lagi matang dari aku *sigh*
perangai aku ni kekadang mengalahkan budak-budak. tapi dia lain. aku kalau yang dua lagi ajak gaduh, memang aku gaduh. tapi kalau dia, dia rilekk. kekadang rileksss dia tu buat aku sakit hati. erghh! macam takda perasaan. konon cool lah tu

part yang paling aku suka lah kan, bila pergi mana-mana. nanti ada orang tanya. siapa adik, siapa kakak. wakaka. pernah masa kitorang nak beli sandal, akak tu tanya siapa adik,siapa kakak. 

"Sayalah kakak. dia ni adik" kataku sambil melihat ngah try kasut.
"Ohh ingatkan dia kakak, muka dia nampak garang sikit. yang ni(aku) nampak macam adik," kata akak tu. sebenarnya akak tu cakap lain. aku ubahlah. kang aku mention korang kata aku riak. wakakaka

dalam hati aku, yes! yes! aku nampak muda. sukanya. sukanya. haha. kisah lain pulak masa kat kedai mama,

"Engkau ni macam adik(sambil merujuk aku), dia macam kakak(ngah). ni sebab muka kau nampak mcm budak tak matang lagi, dia(ngah) nampak matang," ujar pakcik botak masa ramadan yang lepas.

what?? tak matang?? aku ni gatal nak menikah awal dia kata tak matang. ngah pulak lepastu gelakkan aku sebab pakcik tu kata aku tak matang. mana aci pakcik. hahaha. ada betulnya kot. ada time aku rasa mcm aku matang, ada time aku masuk mood budak-budak. ngah pun fedup nak layan. nyenyenye

time kerja pulak kat kedai mama juga, 

"adik tak sekolah ke? cuti ea?"
"ehh akak, saya tengah cuti sem ni."
"ohh ye ke? U mana? akak ingat sekolah lagi"
"uitm kuala pilah kak" aku berkata sambil tersenyum.

memang muka aku ni muka budak-budak ea? ramai pulak tu yang tegur aku, tak sekolah ke. haha, zaman sekolah kita dah lepas lah. sekarang tengah berjuang nak kejar diploma. lepas diploma, degree pulak. lepas degree kahwin. ehhh, haha

tapi yang pasti, aku lah kakak kepada 3 orang adik yang semangat-semangat. mungkin sebab ngah nampak serius tu orang ingat dia kakak. well, muka aku ni memang ala-ala budak kot.baby face gitu. oke sila muntah hijau. baby face lah sangat. macam zomba adalah dengan lingkaran hitam bawah mata yang tebal ni. ni kalau ngah baca mesti dia booo kan aku. haha, tak kesah. kami jenis muka garang, jarang nak nampak senyum. bukan yang jenis senyum memanjang kan ngah? tapi kalau ada orang senyum, kitorg balas balik. takda lah zalim sangat org tu senyum, then kitorang jeling. takda takda. kalau terbuat,tu bukan dengan niat. mungkin 'ter'. maaf kalau ada yang rasa kami sombong. kami cuma kurang ramah. peace! kat bawah ada gambar, tengoklah. 



inilah ngah, Qurratu Ain nama diberi

Ahmad Aslam. cuba teka dia yang mana? (mestilah yg baju biru,haha)


ni dikna, partner gaduh aku kat rumah. Husna Najihah nama dia.


last but not least, aku.

KAMI SIBLINGS, KAMI TAKKAN TERPISAH. 
Kakak sayang korang *hugs and kisses*

sampai disini saja coretan perasan aku ni. jaga diri, jaga hati, jaga iman. 
Assalamualaikum

Pesanan penaja: Senyum sokmo! haha





Wednesday, December 12, 2012

12.12.12

December 12, 2012 0
12.12.12
Assalamualaikum w.b.t reader(s)!

Aku pun nak juga buat something dengan tarikh 12.12.12 ni. tak ada apa yang menarik pun. hanya sekerat gambar yang dikerat menggunakan snipping tool. muahahaha. dan inilah hasilnya



cepat-cepat aku bukak snipping tool nak kerat benda alah ni bila ternampak je nombor 12 ni. wakakaka. ini je pun. bukan ada apa sangat. haha. yang penting bukan cerita couple bercouple lah pada tarikh hari ni. bak kata Zam, tak payah ingat tarikh tarikh ni. buat susah nak ingat. erhhh! tak sensitif langsung dia tu. keciwaa kita tau.

Selamat malam semua. jaga diri, jaga hati, jaga iman. Assalamualaikum! 



Monday, December 10, 2012

First day

December 10, 2012 0
First day
Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera 

Hari ni, hari pertama bermulanya kuliah. hari ni jugak lah aku dapat macam-macam assignment. mind map setiap kali habis satu bab kena buat. nanti mdm nak tengok. mind map tu tak boleh lebih 2 helai kertas bersaiz A4.oh maannn. aku buat mind map kekadang bukan map dah. dah mcm semua note aku amik. haha. lagi satu, aku tak tau nak start dari mana. nota tadi pun sempat salin sikit-sikit.laju bebenor. macam nak pergi race je tukar slide tadi. huaaaaa

dalam kepala dah mula serabut nak kena buat mind map lah, log book for lab manual. haiyaa wa tak suka lah buat log book ni. leceh meh. tapi ada  markah kan, kena kasi buat juga. nanti markah takda, wa pun kena sembur je dengan mengkhinzir buta kang. taknak taknak. wa tak berani nak mencetuskan kemarahan.

ehh dah masuk asar. sampai sini saja dulu. lagi pun pukul 5 nanti ada lagi kelas.solat dulu semua. jaga hati, jaga iman. Assalamualaikum w.b.t  

Friday, December 07, 2012

Alahai, malasnya rasa..

December 07, 2012 0
Alahai, malasnya rasa..
Assalamualaikum w.b.t reader(s) sekalian!

Cara aku bagi salam tu macam mood oke kan tapi sebenarnya aku rasa serabut sangat. yelah serabut lah rasanya sebab ahad nanti dah kena balik Pilah untuk meneruskan pengajian aku yang tertangguh minggu ni sebab lecturer tak ada and ada yang tak masuk lagi. tapi oke lah kan, lepas ni macam tak rajin pulak nak balik johor kan. kecuali time cuti. hehehe

baru je balik pilah hari ahad hari tu and tetiba selasa aku dah kat rumah. and here i am! kat rumah, tengah syok berbaring kat atas katil sambil menaip. tapi apa kan daya, ahad semakin hampir. sekarang je dah jumaat. tinggal sabtu untuk bersuka ria. tapi sabtu kena tolong mama. sebab cik nor takda. oke what, dapat gak aku duit sikit. lepas buat beli tiket dengan makan sehari. hahaha. ehh jap mana duit sepuluh hinggit aku semalam?? *sambil geledah katil cari duit*

oke dah jumpa. simpan dalam purse. nanti ada orang amik. kat rumah ni, siapa jumpa duit bersepah, maka dengan pantasnya duit itu akan jadi kepunyaan siapa yang jumpa tu. muahaha. aku pun pernah buat *jahat* alahai, malasnya nak balik pilah. malas malas malas. malas yang tak terkata. kalau ada kereta sendiri kan best, gerenti aku merayap je nanti. elehhh berangan lebih, lesen pun aku tak amik lagi. haha, terok(s) 

erm cukuplah sampai di sini saja. nak pergi kedai lah. nak melantak semua makanan sebelum balik pilah. oh ye semalam kata macam teringin nak makan goreng pisang. ohhh cik nisah! simpankan kita sikit pisang nipah. nak makan ni. haha. pergi dulu!

xoxo, love tasnim! haha
Assalamualaikum semua!

Monday, December 03, 2012

New semester

December 03, 2012 0
New semester
Assalamualaikum w.b.t
 
yeah! seperti tajuk entri ni. sudah semestinya aku nak bercerita pasal life aku untuk semester baru ni. semester ke-4 aku di UiTM Kuala Pilah. haishh tika dan saat ini aku rasa macam menyesal balik awal-awal kat kolej ni. Ya Allah,bosan yang amat lah bila pergi kelas takda lecturer lagi. lepastu rasa lifeless gila sebab kebosanan tak tau nak buat apa. nak tengok movie, takda pulak movie baru. so aku ni tak ubah seperti gajah didalam kandangnya kat zoo tu. ehhhh
 
aku beli cadar baru woooo. hahahaha, beli cadar baru pun nak cerita kat sini. tak senonoh langsung aku ni. haha. itu je kot yang baru, yang lain biasa je macam 3 sem yang lepas. semester baru ini saya berazam nak buat yang terbaik. tak nak ponteng-ponteng. taknak buat benda yang tak sepatutnya. erm rasanya. tengoklah dulu.hahaha. tapi yang penting, semoga aku dapat ilmu yang diberkati. aminnnnn
 
sampai disini sahaja coretan batinku ini, ehhh. hahaha. selamat malam semua. jaga diri, jaga iman. Assalamualaikum......


Friday, November 02, 2012

Agak-agak lah ye

November 02, 2012 2
Agak-agak lah ye

  Assalamualaikum dah salam sejahtera  


Korang pernah tak mengahadapi situasi macam ni

Situasi:
Di suatu kedai makan, sekumpulan student universiti lelaki dan perempuan datang duduk, order makan. kemudian mereka bercerita dan berbual-bual  macam nak bagitau semua orang sambil ketawa KUAT-KUAT. 


Oke itu situasinya. korang pernah kena tak? aku ni baru je tadi. ahh sebelum ni pun pernah je. dorang jugak lah. nak bercerita ke, berbual ke, itu perkara biasa lah. tapi kalau nak gelak kuat kuat kat kedai makan tu. agak agak lah ye abam abam akak akak oi. masalahnya, yang gelak kuat kuat tu yang perempuannya. Ya Allah, bak kata makcik yang ada dengan aku time tu, tu bukan bakal menantu, tu hantu. apa lah gelak kuat kuat. 

aku pun gelak kuat gak, tapi tengok keadaan lah. ni kat kedai makan gelak kuat macam tu, buat ganggu orang lain. cik nor nak potong cucur pun terganggu sampai salah buat. serius kuat. aku buat kerja pun terganggu weyh. rasa macam nak sound, tapi dapat sound dalam hati je. ni je lah kesempatan aku nak mencurahkan kat blog. 

please lah, jangan gelak kuat kuat kat kedai makan. tak senonoh. tak elok orang tengok. buat ganggu orang dan buat orang mengata je. macam aku ni. ehhh? peringatan untuk diri aku sendiri jugak dan orang lain.

salam sayang, Assalamualaikum  

Tak kenal maka tak cinta

November 02, 2012 2
Tak kenal maka tak cinta
Rasa macam nak menaip lagilah. tapi ni sikit je, nak introduce bacteria-bacteria kat gambar bawah ni :)


dari kiri  yang warna biru tu Staphylococcus aureus, hijau Clostriduim perfringens, pink shomel shomel tu Treponema pallidum, merah tu Streptococcus pyogenes, yang warna unggu kurus kurus tu Clostridium difficile and lastly warna hitam ke blueblack ntah tu Yersenia sp. 



Annyeong! Selamat mengenali mereka. hahahaha. byebye. assalamualaikum!

Thursday, November 01, 2012

Menggedik time!

November 01, 2012 0
Menggedik time!
Assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehe, panjang tak salam yg diberi. ehhh jawab salam yang diberi. terutamanya kau linda. entri ni entri gedik aku. nak bagi tau yang aku merajuk dengan kau! pehhhh, aku nak suruh kau tengok header aku tu. shooooommmeeel tak, tapi kau kurang beri layanan. sampai hati. dah tu baru nak minta link blog. pehhhhh lagi aku terharu, rasa macam nak hentak kerusi makan kat rumah aku ni sampai patah. muahahahha

okey paragraph di atas khas untuk linda. yang ni baru khas untuk tatapan umum. ehh?
ohh ye semalam, ehh pagi ni. dengan gagahnya aku bangun awal dan mula membuka lappy tanpa mencuci muka terlebih dahulu. eyuwwwww pengotor lah kau ni *mesti korang cakap macam tu kan, tau dahhh* hahahaha. tak kesah lah, hakikat kebenaran memang begitu. sambung balik. haa pastu aku mula lah tengok tutorial tutorial yang ada pada blog blog yang terkemuka. tapi selalunya aku merujuk pada blog akak ni 


kalau nak apa apa tutorial, boleh lah tengok/rujuk blog dia. banyak jugalah informasi, ilmu, maklumat yang berguna. hehehe. okay sambung balik. pagi tadi dengan kerajinan yang ada, aku mula lah try nak buat header sendiri dengan menggunakan photoshop dan merujuk tutorial yang ada. wahhhhhh teruja aku nyah *matakelipkelip* dan hasilnya..............tengoklah header aku. oke tak? oke tak? hehehe. kalau tak oke pun lantak, yang penting aku suka. and aku baru belajar nak buat. puas hati lah jugak. 

hurm ni je kot untuk hari ni. gedik tak aku?? hahahha. kalau alyaa, mesti dia iakan je. hoho. oke lah, sampai sini sahaja entri untuk malam ini. byebye teman teman *waving*

Assalamualaikum. Good night.



Wednesday, October 31, 2012

Apam Pisang Coklat

October 31, 2012 0
Apam Pisang Coklat
Assalamualaikum guys!

Entri kali ni pasal resepi nak buat apam pisang coklat. ok sebenarnya teringin nak buat tapi apakan daya, malas terlampau. resepi dah ada. credit to majalah Rasa edisi 136 November 2012 di muka surat 41. haaa hamik kau. hehehe. meh aku taipkan resepi apam ni 

Apam Pisang Coklat 
Bahan-bahan:

240gm tepung gandum
2 sudu makan serbuk koko
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh serbuk penaik

*yang atas ni mestilah diayak*

7 biji pisang emas (dilecek)
250ml minyak masak
360gm gula perang
2 biji telur
sedikit garam

Cara memasak:
1. Pukul telur dan gula sehingga kembang
2. Masukkan minyak masak berserta pisang lecek dan kacau rata
3. Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit dan kacau adunan sebati
4. Tuangkan adunan ke dalam cawan kertas dan kukus grill panggang kukus grill panggang. ehhhh? kukus je selama 18 minit. hehe
5. Sedia dinikmati bersama tersayang. hahaha

Siapa rasa nak makan apam pisang berperisa coklat ni boleh lah cuba try test buat. kalau menjadi post kat aku bagi rasa ea. hahahha. nak buat sendiri. malassssss. 

*info chef: masa nak kukus, pastikan guna api besar supaya masaknya lebih sekata dan apam naik dgn sempurna.

ohhhhhh macam tu kisahnya. bolehlah korang kalau nak try buat. ohhh ye, anggaran saiz hidangan ni lebih kurang 38 biji. dalam majalah ea, bukan aku. ok lah, Selamat mencuba teman teman :p

Assalamualaikum! 



Thursday, October 18, 2012

Hari-hari Terakhir

October 18, 2012 0
Hari-hari Terakhir

Assalamualaikum w.b.t

Pengumuman : 
Maka tamatlah sudah pengajian Nur Tasnim Binti Abdul Hafidz untuk semester 3 ini.

yeayyyyy! selamat bercuti kepada semua warga uitm serta rakan-rakan yang bakal bercuti tak lama lagi. 
tapi, hari hari mendatang lepas habis exam semalam sumpah tak best! 
Aku balik hari sabtu sebab mama abah tak boleh nak ambil aku awal. Apa aku nak buat sepanjang dua tiga hari ni. Bosannyaaaaaaaaaa. Movie semua dah tengok. Aku siap ulang dua tiga kali dah. Rasa macam hopeless gila hidup. hahaha. Tak sabar nak menanti hari sabtu ni. Tak sabar nak jejak bumi Johor tu. Mak ai ayat kau tasnim, macam dah bertahun je tak balik johor. Sedangkan dua minggu sekali kau balik Johor time study >_< 

Plan aku cuti ni, ingat nak kerja dengan mama cari duit sikit buat topup, nak beli barang untuk semester 4 nanti. Oh ya, aku dapat duduk kolej lagi sem depan. Alhamdulillah syukur. Beli melawat rumah orang kan, ada benda yang comel comel, best best mesti aku terasa nak beli gak untuk sem depan. hahahaha. tapi..... bab nak mengemas tu nanti yang malas -__-

Okay tu cerita pasal plan nanti, benda yg belum tentu terjadi. Sekarang ni aku tengah kebosanan tak tau nak buat apa. kesiannyaa aku ni. tengok movie bosan, baca novel bosan, main game bosan, tidur pun jangan ceritalah pun bosan jugak. haihhhh. banyak mengeluh betul. Sampai sini je lah yang aku mampu bagi tau. Jumpa lagi di entri seterusnya nanti. 

byebye. assalamualaikum

Thursday, October 11, 2012

Kemajuan asas?

October 11, 2012 0
Kemajuan asas?
Assalamualaikum wbt. Selamat petang. Selamat berhujan di petang yang dirahmati ini. Ohhh rasa aman je angin sejuk sepoi sepoi bahasa dok belai belai badan kita ni. Buat kita rasa nak baring and tarik selimut tidur. Okay, cukup untuk intro petang ni :p

Tengok tajuk entri aku ni. Kemajuan asas? Siapa rasa nak sambung? boleh tinggal kat komen nanti. ermm tapi ada ke yang baca blog aku ni? berzaman kot aku tak ambil peduli. Tapi rasanya ada. Ada ada. Ohh ye kemajuan asas kerajinan. Ehhh? Hahahaha. Tajuk takda apa sangat pun sebenarnya. Aku rasa macam nak kembali berblog. Kembali buat ayat merepek-repek. Baca blog orang lain. Gelak sorang sorang.

Buat blog tapi tak selalu update memang sunyi, takda sapa nak mai baca lah kan. Alang alang nak cuti sem dah ni habis orait lah tu. nyenyenyenye :3 okay lah, nak makan dulu. byebye. Assalamualaikum  semua! 

Serabut masai.ehh?

October 11, 2012 0
Serabut masai.ehh?
Assalamualaikum dan selamat tengah malam!!! 
Memang takda tujuan nampaknya aku memalam buta menaip sebab nak mengupdate entri yg kedua buat tahun ni. ehh? teruknya perangai. dah berbulan bulan baru rasa nak jenguk blog. last entri dulu masa final exam sem 2. Entri ni pulak time final exam sem 3. hebat bukan? hahahaahaha. Ye aku tau semua terharu bila malam ni aku ada buat entri baru. terimasss lah ye *perasan* nyenyenyenye :3 
Macam mana nak edit balik blog ni kepada yang asalnya? apa yang aku dah buat pun aku tak tau. serabut semamcam aku tengok blog aku yang pinkish mingkish ni. mohon sesiapa bantu aku? aku ni naif pasal benda benda cenggini. kalau buat cross boleh kot. hehehehe. okaylah. ni je untuk entri kedua aku tahun ni. tengoklah nanti bila allele rajin aku jadi dominant aku update. kalau recessive je, alamatnya tahun depan pulak lah baru ada entri baru. Muahahahaha. Good night semua. Byebye. Assalamualaikum 

P/s: sebelum tidur dengar lagu I Love You So by Maher Zain

Monday, March 19, 2012

Baru aku perasan

March 19, 2012 2
Baru aku perasan
yeah! three down, three more to go. pffff
paper microb sangat sangat curang dengan aku. sampai hati. susahnya. tak expect pun nak keluar soalan macam tu *isk isk isk

dah lah, malas nak fikir dah. tawakal aje lah. mintak mintak masa mdm tanda paper nanti bukan lepas dia gaduh dengan husband dia. tak masak aku nanti. lepas ni paper Organic Chemistry -.-'
tu lagi banyak reaction nak kena hafal. tidakkkkk, rasa malas membuak buak. tapi apa pun memang malam ni aku tak study lagi lah. esok baru start. tadi dah tengok sikit. cuba recall balik yang sebelum ni. alahai, cam bangang je rasa tadi. tak ingat sangat. tulah, bak kata sir Im, "awak tak buat latihan memang tak boleh nak jawab" huahuahua 

hah! baru aku perasan, semalam punya post tulah first post aku untuk tahun 2012. sengall, haha
okeylaah, nak continue tengok running man. wakakakaka
tata semua ^_^


Semangat final!

March 19, 2012 0
Semangat final!
kalau jawab sayang, kalau tak jawab dosa :)
salam satu uitm,muahaha. ni semua gara-gara ada kat uitm lagi lah ni. tengah hadap final exam. bak kata Jessica, STRESS!haha. cehh, walaupun dalam mood exam tapi tetap jgk nak tengok Running Man
 *senyum lebar-lebar

takda apa nak post sebenarnya saja je ni. sekarang pun tengah rilek 5 minit. err, 5 minit ke? haha yelah tension banyak sangat nak kena read ni, hewhew. mamaaaa abahhhh, nim nak balik. takda mood ni :( tajuk je macam semangat sangat. sedangkan, hmmm. tidur pun lambat. kalau tak boleh tidur tengok movie. sem ni tak macam sem lepas. kurang semangat assabiyah sikit. err, takda kena mengea pun.

lepastu lepastu, sem ni macam susah sikit. tak tahu boleh dapat result macam sem lepas ke idak. doakan kejayaan aku ye anda semua. terima kasih :) jasa korang akan dikenang. dah lah, nak sambung study balik. penat nak taip guna on screen keyboard. huruf B & N jahanam. nyampah betul. huh! ok lah, sampai sini saje. tata semua. 

assalamualaikum :)